ФОТО: Се оддржа детската претстава „Пинокио“

Денес, во Домот на културата во Македонска Каменица беше прикажана детската театарска претстава „Пинокио“. Претставата беше во организација на КИЦ „Романса“ со поддршка на општина Македонска Каменица, а во реализација на НУЦК „Антон Панов“ од Струмица. „Пинокио“ беше наменет за дечињата од прво до петто одделение во ООУ „Св. Кирил и Методиј“.

Режијата и сценографијата на детската претстава „Пинокио“ е на Драгана Таневска, драматургијата е на Ацо Гогов, а за костимите се погрижи Ванчо Василев. Улогите во оваа извонредна претстава ги толкуваат Ванчо Василев, Анкица Бенинова, Коста Ангов, Ванчо Крстевски, Стојан Велков Трн, Игор Тодоров и Јулија Милкова.

Детската претстава „Пинокио“ предизвика огромно внимание кај дечињата кои цело време се соживуваа со ликовите и уште еднаш се докажа дека на Македонска Каменица и е потребен ваков вид на уметност.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.