Се будите со плунка на перницата. Која е причината?

Често знаеме да се разбудиме и на перницата на која спиеме да најдеме остаток од својата плунка, а поголемиот број од нас мислат дека тоа се случува сосема случајно и несвесно.
Но, еве што тоа говори за вашиот сон:
Обично, луѓето кои се многу уморни и ненаспани, на перницата прават мало вирче од плунка. До ова доаѓа кога сте многу уморни или пак ако сте имале проблем да заспиете, но исто така дека не сте се разбудиле во текот на целата ноќ – што значи дека сонот ви бил непрекинат.
Уште едно нешто што може на укажува на оваа појава е дека сте сонувале нешто убаво, и дека вашето расположение е добро, па обично после ваков сон се чувствувате одморено.
Ваква ситуација се случува понекогаш и кога не спиете, но сепак сте многу уморни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.