Сега може да го следите движењето на Дедо Мраз низ светот

Flightradar е популарна страна каде може да се следат авионските летови, сега може да го следите и движењето на санката на Дедо Мраз.

Летот на „Дедо Мраз 1“ е со регистрација „ХО-ХО-ХО“, и тип на авион „санка“.

Истиот полета од северниот пол, каде ќе се врати откако ќе разнесе пакетчиња низ цел свет.

ОГЛАС: Се продава земјиште погодно за изградба на објекти за домување во Македонска Каменица

Тој лета многу побрзо од останатите авиони, за да може неколку пати да се врати на Северниот пол, да земе подароци за да ги разнесува на децата.

Содржината е преземена од lokalno.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *