Само три отсто од тур-операторите ја продаваат земјава како дестинација

Фото: Игор Бансколиев

Нов модел за субвенции во домашниот туризам кој наредните две до три години ќе генерира повеќе од половина милион ноќевања, предлага АППТ. Моделот базира на категоризација на сместувачките капацитети.

Еден од предлозите на Агенцијата за да се достигне бројката од 500.000 до 700.000 ноќевања, е и К-15 на сите вработени во земјава да им се исплаќа како ваучер за одмор (сместување) во домашните туристички капацитети, а тие потоа да се пребиваат со данокот на добивка или некој друг данок.

Целиот текст ОВДЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *