Само во Македонија: Ж’та Лозова за 10 денари од кафемат

Ова е сликата која стана вистински хит на социјалните мрежи.

Според тврдењата, апаратот за кафе е поставен во Кавадарци.

Од причина што ракијата е меѓу омилените пијалоци на македонскиот народ и ја конзумира буквално секој и мажи и жени, кој да се опушти кој од здравствени причини, во продолжение ви претставуваме неколку здравствени предности кои ќе ви ги донесе ракијата, секако доколку не се претерува со количината.

Го продолжува животниот век

Преголема количина на ракија, а и не било кој алкохол дефинитивно ќе ви го скратат животниот век, но умерена количина може да ви го продолжи.

Ослободува од стресот

Доколку пиете во умерени количини, ракијата ќе делува на нервниот систем, така што ве опушта.Секако доколку е умерени количини.

Помага во превенцијата од настинка

Веројатно не сте знаеле дека ракијата може да служи како одличен сируп за кашлање. Исто така алкохолот помага за убивање на сите бактерии во грлото. Најдобар ефект ќе постигнете ако го измешате со топла вода и лимон.

Не здебелува

Еве одличен аргумент – за разлика од газираните или некои „природни“ сокови, ракијата е алкохол со мал број калории. Со пиењето на ракија го смалувате холестеролот и не ја зголемувате килажата.

Го намалува ризикот од мозочен и срцев удар

Одлична работа кај ракијата е тоа што спречува правење наслаги од холестерол во вашиот кардиоваскуларен систем, така што помага да се намали количината на холестерол. А тоа драстично ја намалува опасноста од срцев и мозочен удар.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *