Реализирана работилница за превенција од насилство помеѓу учениците во ООУ “Св. Кирил и Методиј” – Македонска Каменица

 

На 22. Ноември 2023 година, ООУ “Св. Кирил и Методиј” Македонска Каменица во соработка МВР, ученичкиот правобранител Памела Стојковска и претседателот на ученичкиот парламент Јана Димитровска, реализираше работилница за насилството помеѓу учениците.

 

Целта на работилницата е превенирање на насилството во училиштето бидејќи истото претставува еден од најсериозните проблеми кои го загрозуваат развојот, здравјето и добросостојбата на учениците, нарушувајќи ги нивните права и достоинството, – велат од училиштето

Учесник во работилницата од МВР беше Дејан Стојменов, инспектор за Јавен ред и мир при Полициското одделение во Македонска Каменица.

 

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid07j93qsmhU7kaAWfeiqsrgWtjreRRSvbTuM7yX2NcZJJkycoirHC9YcbKQT4QSPWUl&id=100057537847067&mibextid=Nif5oz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *