Растат трошоците за изградба на куќи за индивидуално домување

Во последниот квартал од 2017 година трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување бележат раст од 0,8 проценти во однос на третиот квартал во минатата година.

Државниот завод за вработување објави дека трошоците за материјали се повисоки за 0,6 отсто и трошоците за вработените се повисоки за 1,4 отсто.

Во четвртото тримесечје од 2017 година, во споредба со четвртото тримесечје од 2016 година, трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се повисоки за 4,8 отсто, трошоците за материјали се повисоки за 4,4 отсто и трошоците за вработените се повисоки за 5,8 отсто.

Leave a Reply

Your email address will not be published.