Пчеларство: Предавање со д-р Родољуб Живадиновиќ во организација на „Еко Кам Мед“

Здружение на пчелари „Еко Кам Мед’’ од Македонска Каменица, на 02 Декември 2018 година, со почеток од 10:00 часот во Големата сала од Дом на култура во Македонска Каменица, организира двочасовно предавање на тема: „Воведување на нови методи на пчеларење во изменети агроеколошки услови“. Предавач ќе биде претседателот на СПОС (СОЈУЗ НА ПЧЕЛАРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ СРБИЈА), доктор- епидемиолог Родољуб Живадинович https://www.facebook.com/rodoljub.zivadinovic, долгогодишен пчелар, автор на повеќе трудови од областа на современото пчеларење.
Билетот за членовите на ЗП „Еко Кам Мед“ од Македонска Каменица е слободен, додека за останатите заинтересирани пчелари влезот е 100 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *