Прочитај Интересни Факти Кои Ќе Те Зачудат

-ЧОВЕК ЧИЈ ЖИВОТЕН ВЕК Е 116 ГОДИНИ ИЛИ ПОДОЛГ, СЕ РАЃА ЕДНАШ НА 2 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ.

-ВОЗМОЖНО Е ДА УСПЕЕТЕ ДА КАЧИТЕ КРАВА ПО СКАЛИ, НО НЕ Е ВОЗМОЖНО ДА ЈА СИМНЕТЕ НАДОЛЕ.

-ЖЕЛКИТЕ МОЖАТ ДА ДИШАТ СО ЗАДНИКОТ.

-99% ОД ТАКСИ ВОЗИЛАТА ВО ЊУЈОРК ПРЕВЕЗУВААТ НЕОДАМНА ПРИСТИГНАТИ ИМИГРАНТИ.

-СЛОНОТ Е ЕДИНСТВЕНОТО ЖИВОТНО КОЕ НЕ МОЖЕ ДА СКОКА, A ИМА 4 КОЛЕНА.

-ЖЕНИТЕ ТРЕПКААТ РЕЧИСИ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ ОД МАЖИТЕ.

-ПОЛЖАВОТ МОЖЕ ДА СПИЕ ЦЕЛИ 3 ГОДИНИ.

-ЕЛЕКТРИЧНАТА СТОЛИЦА ЈА ИЗМИСЛИЛ ЗАБАР.

-ЗАПАЛКАТА ЗА ЦИГАРИ БИЛА ИЗМИСЛЕНА ПРЕД КИБРИТОТ.

-ГОЛЕМИНАТА НА ОЧИТЕ ОСТАНУВА ИСТА ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ ЖИВОТ, ОД САМОТО РАЃАЊЕ. ЗАТОА ПАК, УШИТЕ И НОСОТ НИКОГАШ НЕ ПРЕСТАНУВААТ ДА РАСТАТ.

-ПРОЦЕНТОТ НА ЛУЃЕ КОИ СОНУВАЛЕ ВО ЦРНО-БЕЛА СЛИКА, ЗНАЧИТЕЛНО СЕ НАМАЛИЛ СО ПОЈАВАТА НА ТЕЛЕВИЗОРИТЕ ВО БОЈА.

-ИЗГРАДБАТА НА БРОДОТ ТИТАНИК ЧИНЕЛА СЕДУМ МИЛИОНИ ДОЛАРИ, А ПРАВЕЊЕТО ФИЛМ ЗА НЕГО ЧИНЕЛO ДВЕСТЕ МИЛИОНИ ДОЛАРИ.

-ЗВУКОТ КОЈ ГО СЛУШАМЕ КОГА ЌЕ ПРИБЛИЖИМЕ ШКОЛКА ДО НАШЕТО УВО НЕ СЕ БРАНОВИ ОД ОКЕАН, ТУКУ ЦИРКУЛИРАЊЕТО НА КРВТА НИЗ ВЕНИТЕ ВО УВОТО.

-ФИЗИЧКИ Е НЕИЗВОДЛИВО ЧОВЕК ДА СИ ГО ЛИЗНЕ ЛАКОТОТ, ЧЕСТ НА ИСКЛУЧОЦИТЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.