Предавање за пчеларите во Македонска Каменица

Пчеларско Здружение Еко Кам Мед денеска 21.10 2018 година  во 18 часот во Домот на Културата во Македонска  Каменица организира предавање за сите пчелари од општината и регионот. Предавач ќе биде Слободан Јевтич од Ребублика Србија пчелар со 50 годишно искуство и еден од најголемите познавачи на пчеларството на Балканот.
Предавањето ќе виде на тема: Правилна работа со пчели,припрема за зимување, исправка ако имаме направено грешки, зазимување, прв пролетен преглед,отклонување на лоши заедници припрема за багрем,вароа,превентива против кречно легло и ноземоза,Успешно пронаошање на ATL iи санирање. Инвертирање на сируп и прихрана после медлика и бршлен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *