ПРВ СЛУЧАЈ НА ЗАБОЛЕН ОД КОВИД – 19 ВО КОЧАНИ

На денешната прес конференција министерот за здравство Венко Филипче изјави дека по направените тестови едно лица од Кочани се покажало дека е позитивно на тестовите од Ковид – 19.

Мажот на околу четириесетгодишна возраст се пријавил за тестирање по што тестовите покажале дека е позитивен.

Не е позната причината како се заразил но сепак сега се прават дополнителни анализи за да се утврди со кого заразеното лице било во контакт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *