Повик до верниците на Света Божествена Литургија во манастирот “Покров на Пресвета Богородица” на Еленец во село Цера

Утре, сабота 14. Октомври 2023 година, со почеток од 08:00 часот, по повод христијанскиот празник Покров на Пресвета Богородица ќе се одслужи Света Божествена Литургија  во Горноцерскиот манастир на Еленец.

– Почитувани верници по повод престојниот празник “Покров на Пресвета Богородица” утре, ќе се одслужи Света Божествена Литургија во манастирот Еленец, кој е посветен на овој празник. Светата Божествена Литургија е со почеток од 08 : 00 часот. Повелете на заедничка соборна молитва, – велат во поканата од свештенството при Светот храм “Успение на Пресвета Богородица” во Македонска Каменица

Во чест на благденот “Покров на Пресвета Богородица” се празнува на 14 октомври, во манастирот се одржува голем народен собир, а голем број на верници и ноќеваат во него.

Leave a Reply

Your email address will not be published.