“Пијанечки глас” распиша Конкурс за хумористична поетска творба по повод 1. Април – Меѓународниот ден на шегата

Здружението на роднокрајни автори „ Пијанечки Глас“ од Делчево во соработка со Меѓународен фестивал „Јаков од Камена Река“ – Македонска Каменица, по повод Меѓународниот ден на шегата 1 Април, распиша Конкурс за хумористична поетска творба

Конкурсот е регионален и право на учество имаат сите граѓани од Општините Делчево, Пехчево, Берово, Виница и Македонска Каменица

Темата за творење е слободна, а ова пропозициите за учество:

– Песните да не се подолги од 12-20 стихови (3-5 строфи ) на А4 формат,  Times New Roman, 12 ( македонска поддршка)  Да бидат потпишани  со полно име и презиме на авторот, возраст, телефон и електронска адреса за контакт (со назнака во која  категорија учествуваат – ученици од основно училиште или возрасни).

– Да не се претходно објавувани во книги (авторски или алманаси).

– Еден автор може да учествува со една песна.

– Песните да се достават на е-адреса: delcevo@gmail.com заклучно со 29.03.2024.

– Жирито ќе додели награди за освоено I, II и III место, во двете категории.

– Организаторот го задржува правото на користење на пристигнатите творби, во електронска или печатена творба.

– Творбите не се враќаат на учесниците на конкурсот.

– Имињата на наградените ќе бидат објавени на ФБ-страната на ЗРА„Пијанечки Глас“ Делчево, Меѓународен Фестивал „Јаков од Камена Река“ Македонска Каменица и во порталите: www.kamenica.mk и delcevo.365.mk.

 

ЗРА „ПИЈАНЕЧКИ ГЛАС“ Делчево

13.03.2024 година, Делчево

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *