Општина Македонска Каменица денес слави 21-ви роденден

На денешен ден, на 14-ти декември 1996 година е конституиран првиот Совет на општина Македонска Каменица. На овој ден започнува функционирањето на Македонска Каменица како самостојна општина и создавање на локални установи и институции.

Денес, Македонска Каменица слави 21-ви роденден и цврсто чекори кон светла и прогресивна иднина.

Leave a Reply

Your email address will not be published.