ООУ “Св. Кирил и Методиј” Македонска Каменица спроведува редица активности по повод Светската недела на детето

ООУ “Св. Кирил и Методиј” Македонска Каменица спроведува редица активности со кои ја одбележува Светската недела на детето.

– За таа цел, како што истакнаа од училиштето, оваа година учениците од lll-a со наставниците Даниела Пелтековска и Ванчо Гоцевски, во нашето училиште под мотото ,,Јас и светот околу мене” секојдневно во периодот од 02 до 06 октомври, ќе реализираат активности посветени на децата.

Одбележувањето на Детската недела, училиштето го започна со реализирање на работилници за детските права каде посебно ги истакнаа одредбите од Конвенцијата за правата на детето.

Извор и целосна фотогалерија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *