ОД ПОЛНОЌ ДИЗЕЛОТ ПОЕВТИНУВА ЗА 2 ДЕНАРИ

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) денеска донесе одлука за намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,42%. Според одлуката се намалува цената на дизелот за 2 денари, а бензините и маслото за домаќинство не се менуваат.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се намалува за 2,00 ден/лит, во однос на
малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на
нафтените деривати и горива за транспорт од 25.07.2022 година и со тоа малопродажната цена на
ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), од вечерва на полноќ ќе изнесува 94,00 ден/лит.

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, на Екстра лесното
масло за домаќинство (ЕЛ-1), и на Мазутот М-1 НС не се менуваат, односно остануваат на исто ниво какошто биле утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 25.07.2022 година и со тоа со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 95,50 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 98,00 ден/лит, малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), изнесува 94,50 ден/лит, додека малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 52,840 ден/кг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *