ОДЛИЧЕН БИЗНИС: Расте и во зима, лесно се одгледува, килограм чини 1.000 денари!

Бербата започнува месец ипол или два месеци откако ќе се насади, а после жетвата руколата продолжува да расте за по некое време повторно да роди плод.
Одгледувањето на оваа билка станува се поисплатливо бидејќи нејзината цена во соседна Србија моментално достигна 2.000 динари за килограм.
Од насаден хектар, приносот изнесува 20.000 килограми, а процесот на производство не е воошпто сложен – доколку се обезбеди се што е потребнно.
Оваа култура бара многу влага, треба да се наводнува често, а при сеење температурите мора да се над 4 степени. Билката е отпорна на мраз.

Leave a Reply

Your email address will not be published.