НОВИОТ ДИЗАЈН НА FACEBOOK MESSENGER ВЕЌЕ Е ДОСТАПЕН ЗА КОРИСНИЦИТЕ

Софтверските инженери на компанијата напорно работат на голем редизајн на Facebook Messenger веќе неколку месеци. На крајот на септември, ограничен број на корисници имаа можност сами да ги тестираат промените во интерфејсот за мобилна апликација. Новиот дизајн е познат по името Messenger 4 и има за цел понатамошно олеснување на откривањето на информации и комуникација со нашите пријатели на Facebook Messenger.

Facebook се чини дека е подготвен со финалната верзија на новиот дизајн кој е веќе достапен за некои корисници. Имајте на ум дека ажурирањето се дистрибуира директно од серверите на компанијата. Ова значи дека не треба да ажурирате ништо за да ја тестирате најновата верзија на Messenger, пренесе „AndroidPolice“. Првичните реакции на повеќето луѓе за новиот дизајн се главно негативни. Причината е темата, која е во бела боја и која изгледа предизвикува иритација и замор на очите.

Проблемот станува уште посериозен ако ја отворите сметката на Messenger на паметниот телефон, кога наоколу е темно. Во прилог на белата позадина, веднаш ќе забележите икони кои веќе имаат поголеми димензии. Facebook сака да ни покаже што е можно повеќе содржини, што сé уште ги збунува потрошувачите. Компанијата вети дека ќе го пушти Dark Mode режимот во следниот период. За неколку дена, новиот изглед ќе биде достапен за сите луѓе со Messenger сметки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *