Неделава ќе работиме само три дена. Доаѓаат уште два продолжени викенди

Викендов по повод најголемиот христијански празник имавме убав продолжен викенд.

Неработни денови беа 14 април Велики Петок, и денешниот втор ден на Велигден, 17 април, понеделник.

Оваа недела според календарот, ќе работиме само три дена, па повторно имаме продолжен викенд.

Во овој месец неработен за сите граѓани е и 21 април кога се празнува Рамазан Бајрам, а истиот се паѓа во петок.

Веднаш следната недела, на почетокот на мај имаме продолжен викенд. 1 Мај се паѓа во понеделник, што значи дека заедно со викендот ќе имаме добра можност да испланираме некое патување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *