На 14 и 15 Декември “Балканот пее и игра” во Делчево

На 14 и 15 декември во организација на Националната установа Центар за култура „Никола Јонков Вапцаров“ во Делчево ќе се одржи Интернационалниот фестивал на модерни танци и балет „Балканот пее и игра“.

Како што стои во официјалната покана за настанот на фестивалот ќе настапат:

-Балетска школа КРОАЗЕ – Република Бугарија

-Ансамбл ЕЗЕРЕЦ – Република Бугарија

-Хор Св.Климент Охридски – Македонија

-Пејачка група ЃУРЃА – Македонија

-ФГ Н.Ј.Вапцаров – Македонија

Интернационалниот фестивал на модерни танци и балет ќе се одржи на 14 и 15 декември со почеток во 13 часот во киносалата во Делчево.

Настанот е поддржан од Министерството за култура на Република Македонија.

Во продолжение се потсетуваме на фестивалот „Балканот пее и игра“ кој се одржа во 2015 година

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *