НАЈНОВИ ВЕСТИ: Полициски час од 21 до 06 часот секој ден!

„Вечерва на седница на Владата на Република Северна Македонија донесовме одлука за воведување најрадикални мерки со цел да го заштитиме здравјето на граѓаните од коронавирусот“ напиша премиерот Оливер Спасовски на Фејсбук.

„Од утре започнуваме со ограничување на движењето на сите граѓани (полициски час).

Се забранува движење на населението во периодот од 21 до 06 часот секој ден!
Нема компромис кога е здравјето на граѓаните во прашање, мерките мораме сите да ги почитуваме, само така ќе си ги спасиме народот и државата“, напиша тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *