Нашата Матеја Владимирова е младинска репрезентативка на Македонија за кошаркарки до 18 години

Јуниорски Женски Евробаскет, 2-11. август, 2024 година

Поширок список на кошаркарки повикани за репрезентацијата до 18 години - жени (селективен тренинг)

Јуниорската женска селекција претстојното лето ќе земе учество на Европското првенство за кошаркарки до 18 години односно на јуниорскиот Евробаскет, Дивизија Б.

Одличните игри и постигнатите резултати во младинските лиги за шампионскиот тим на Баскет Кам, ја носат нашата Матеја Владимирова од Македонска Каменица, во составот на репрезентацијата на Македонија за кошаркарки до 18 години. Покрај Валдимирова, од составот на Баскет Кам – Македонска Каменица, учество ќе земат и Благица Илијева и Ана Ѓорѓиевска.

Кошаркарките, предводени од селекторот Горан Крстевски и неговите асистенти Методија Бешлиовски и Јана Петрова ќе настапат на континенталниот собир од дивизија Б, што ќе се одржи во Романија во периодот од 2-11 август.

Селекторот одлучи да повика поголем број на кошаркарки, кои ќе се борат за место во финалниот ростер и за националниот дрес.
Првиот селективен тренинг е закажан за 9. јуни (недела) со почеток во 17:00 часот, СРЦ Кале (голема сала).

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

 1. Ива Дојчинова – Тим Арена
 2. Ива Колева – Тим Арена
 3. Емануела Величковска – Тим Арена
 4. Делфина Тодосиев – Тим Арена
 5. Срна Тодосиев – Тим Арена
 6. Ана Ангеловска – Патриот 2016
 7. Радмила Стоименовска – Патриот 2016
 8. Елена Димитровска – Патриот 2016
 9. Марија Димитровска – Пробаскет
 10. Бранкица Мегленова – Пробаскет
 11. Душица Мицева – Пробаскет
 12. Александра Богојевска – Пробаскет
 13. Бојана Николиќ – Вардар
 14. Јана Пислевска – Вардар
 15. Мила Начевска – Вардар
 16. Јана Кукунешовска – Вардар
 17. Теодора Мариновска – Вардар
 18. Ангела Тасовски – Вардар
 19. Нарта Ферати – Вардар
 20. Мартина Џангаровска – Вардар
 21. Бојана Анастасијевска – Вардар
 22. Теа Трајковска – Вардар
 23. Зара Стојковска – Бадел
 24. Јована Димковска – Бадел
 25. Лара Малиновска – Бадел
 26. Дора Алексовска – Бадел
 27. Ана Сарафиловска – Бадел
 28. Ива Димитриевиќ – Бадел
 29. Дарија Панкова – Бадел
 30. Вања Милосављевиќ – Бадел
 31. Ана Ѓоргиевска – Баскет Кам
 32. Матеја Владимирова – Баскет Кам
 33. Благица Илијева – Баскет Кам
 34. Сара Ѓеорѓиеска – Охрид
 35. Инослава Стаменковска – Крива Паланка
 36. Нена Георгиевска – Крива Паланка
 37. Дејана Стојановска – Крива Паланка
 38. Ања Начевска – Вардар
 39. Милица Николиќ – Врбас, Србија
 40. Мила Ќолчевска – Баскет Алжеро, Италија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *