Мојот крај: Убавините на село Драмче

04.XI.2017 (kamenica.mk)

Погледнете ја кратката видео репортажа полна со есенска убавина направена во село Драмче. Селото Драмче се наоѓа во соседната општина Делчево, а граничи со неколку села од нашата општина Македонска Каменица. Село Драмче се издвојува со многу посебности и знаменитости, како од богатото историско богатство, така и од посебниот и оригинален фолклор, кој е особеност за нашето поднебје.

Leave a Reply

Your email address will not be published.