МОМЧЕТО СО ДАУНОВ СИНДРОМ И НЕГОВИОТ ТРЕНЕР – ПРИКАЗНА СО СИЛНА ПОРАКА ОД ВЧЕРАШНИОТ СКОПСКИ МАРАТОН

МОМЧЕТО СО ДАУНОВ СИНДРОМ И НЕГОВИОТ ТРЕНЕР – ПРИКАЗНА СО СИЛНА ПОРАКА ОД ВЧЕРАШНИОТ СКОПСКИ МАРАТОН

Тој му бил тренер и заедно излегле да трчаат на маратонот во Скопје.
На стартот тренеров го фатил за рака својот ученик за овој да се чувствува посигурен за време на маратонот.
50 метри пред крајот ученикот кој патем има даунов синдром паднал, немал сила да го дотрча маратонот. Трнеров го кренал на раце и заедно поминале низ целта.

Скопје раскажува приказни.

АЛАЛ ДА ВИ Е ДЕЧКИ.
ВИЕ ЗАСЛУЖУВАТЕ ЗА ВАС ДА СЕ НАПИШЕ И СНИМИ ДОЛГОМЕТРАЖЕН ФИЛМ.

Текстот е преземен од соц. мрежи, а фотографиите се сопственост на Роберт Јанков и Марко Дамески.

Добро Утро Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *