Младите Каменичани упатија пораки до возачите

Во рамки на кампањата „Секој ден да е безбеден“, која ја организира Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, децата од Македонска Каменица, преку заеднички пораки, испратија апел до возачите за нивно одговорно учество во сообраќајот.

Безбедноста на децата во сообраќајот е одговорност на возрасните! Ние сме иднината! Чувајте ги децата во сообраќајот! Јас сум само дете – ти си одговорен!  Во близина на училиште намали ја брзината! Биди совесен возач! – ова се само дел од пораките, кои дечињата од Македонска Каменица заеднички ги испратија до возачите.

img_6763 img_6764 img_6765 img_6766 img_6767

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *