Минимално намалување на цените на горивата по полноќ

Минимално намалување на цените на горивата по полноќ

Од вечерва по полноќ за половина денар се намалува цената на бензинот, додека цената на дизел горивото и на нафтата за домаќинствата се намалува за 1 денар.

Бензинската станица во Македонска Каменица
Бензинската станица во Македонска Каменица
Максималните цени на горивата по полноќ ќе изнесуваат:Моторен бензин       Еуросупер БС – 95                   81,00 (денари/литар)Моторен бензин       Еуросупер БС – 98                   83,00 (денари/литар)

Дизел гориво            Еуросупер БС (Д-Е V)              80,50 (денари/литар)

Масло за горење      Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)             80,00 (денари/литар)

Мазут М-1 НС                                                             46,001 (денари/килограм)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: