МИМИ – Најновото македонско филмско остварување во Домот на Културата

МИМИ – Најновото македонско филмско остварување и во Домот на Културата во Македонска Каменица

Во понеделник, на 07.Ноември 2022 година, со почеток од 19:00 часот во Домот на култура во Македонска Каменица ќе биде прикажан филмот МИМИ. Филм кој е едно од најновите филмски остварувања во Македонија.
Влезниците за филмот веќе се пуштени во продажба. Истите можат да се набават во просториите на Домот на култура, по цена од 100 денари.
КИЦ Романса Македонска Каменица за првите пет (5) пријавени доделува гратис влезници.
Мими ги напушта своите родители, и болното минато од родното место, за да студира воСкопје. Ја запознава Сара – млада мајка со богатно насилен сопруг. Работејќи во киоскот на вујко и како бебиситерк заСара, Мими копнее поединственото што неможе да го има – мајчинството.
Во продолжение и трејлерот од филмот:
Улогите ги толкуваат: Наталија Теодосиева, Тамара Ристоска, Оливер Митковски,
Режијата е на Даријан Пејоски, а филот излегува од продукцијата на Скопје студио филм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *