Матурантите од Македонска Каменица го откажаа годинешново матурско дефиле

Матурантите при СОУ “Миле Јаневски Џингар” од Македонска Каменица, како што денес беше објавено на фејсбук страната на училиштето, ја известуваат јавноста за измените при начинот на кој ќе виде организирана нивната матурска прослава. Односно, ги известуваат граѓаните на Македонска Каменица дека оваа година нема да се одржи матурско дефиле, кое традиционално се одвиваше пред самото училиште и долж главната улица. Матурантите оваа година, очигледно следејќи ги модерните трендови за прослава на овој за нив значаен ден, се одлучиле да ја прослават својата матура на еден посовремен и помодерен начин.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *