Матичните лекари ќе треба да плаќаат 1.000 евра за акредитација на ординациите

Матичните лекари ќе треба да плаќаат 1.000 евра за акредитација на ординациите

Агенцијата за квалитет и акредитација неделава почнала да им испраќа барања на докторите за да платат по илјада евра за акредитација. За здружението на матични доктори ваквата обврска го сметаат за арач, ќе се затвораат ординации , зашто давачката е неодржлива и неприфатлива.Министерството за здравство соопшти дека во петок ќе се одржи работен состанок , откако вчера било договорено да се намали цената за акредитација поради економската криза и зголемените сметки за електрична енергија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *