Малолетник од Кочани прегазен во училишен двор

Малолетник од Кочани удрен со автомобил во  во училишен двор. Инцидентот се случил за време на големиот одмот кога  лице на 18 години удрил со автомобилот во ученик на возраст од 15 години, а потоа побегнал.

Случајот во полиција го пријавил вработен во училиштето, а по некоа време возачот на автомобилот сам се пријавил во полицијата.

Повредениот ученик е пренесен во кочанската болница каде му се констатирани повреди, но опасност по неговиот живот нема.

Се утврдуваат околностите под кои се случила несреќата , по што се најува и привајава против 18-годишниот возач.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *