Македонска Каменица: Велигденска креативна работилница

Креативниот тим на „ Ти имаш талент„ пред големиот христијански празник – Велигден организираше Велигденска работилница на која се изработуваа велигденски јајца во техниката “декупаж”. Изработените велигденски јајца беа изложени на 14.04 2017г.- Велики петок пред храмот “Успение на Пресвета Богородица” во Македонска Каменица и земаа учество во конкурсот за избор најубаво велигденско јајце каде што здружението доби благодарница.

По настанот децата ги донираа велигденските јајца на продажниот штанд организиран за децата со посебни потреби.

Leave a Reply

Your email address will not be published.