„Легализација на канабисот, да или не?“

Во просториите на Правниот Факултет Јустинијан Први во Скопје, ќе се оддржи расправа на темата „Легализација на канабисот, да или не?“. Дебатата е организирана од страна на Здружението за канабис и зелени политики „Билка“ – Скопје и Здружението на млади кривичари, а истата ќе има научен карактер и на неа ќе земат учество професори, судија, адвокат и обвинител. Дебатата ќе се одржи на 12 декември 2017 година, во 12 часот, во салата на Наставно-научнитот совет при Правниот факултет.

Дали да се легализира употребата на канабисот или не, претставува прашањето за коешто ќе зборуваат универзитетски професори, адвокат, обвинител и судија. Јавноста ќе има можност да ги слушне аргументите зошто да или зошто не, да поставува прашања и да се информира за оваа тема која во западноевропските држави веќе се решава со законско одобрување за употреба на канабисот.

целиот текст прочитајте го на: http://glasnik.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.