Лавица уби лав во зоолошка после 8 години заеднички живот

Зоолошката градина во Индијанаполис се обидува да открие зошто лавицата Зури го нападна и уби лавот Ниак по 8 години заеднички живот. 12-годишната лавица го нападнала 10-годишнишниот Ниак вчера, пред отворањето за посетители.

Заедно живееле 8 години и имале три младенчиња. Ниак е позајмен од зоолошката градина во Сан Диего. Вработените навеле дека слушнале силна бука од просторот за лавови и иако се обиделе да ги раздвојат, Зури со забите го држела лавот сè додека тој не престанал да се движи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *