Кривична пријава за две лица фатени во Каменица поради непочитување на полициски час

На две лица фатени во Македонска Каменица им е поднесена кривична пријава за непочитување на полицискиот час.

  • Овие лица ќе бидат обвинети за прекршување на забраната за движење во периодот од 21:00 до 5:00, согласно член 206 од Кривичниот законик, велат од полицијата.

Надлежните институции континуирано ги повикуваат граѓаните да ги почитуваат мерките и препораките, заради тоа што се работи за доброто на сите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *