Кочанско Оризари домаќин на Меѓународниот фестивал на Ѓурѓовденски обичаи, песни и ора

Кочанско Оризари, годинава по петти пат ќе биде домаќин на Меѓународниот фестивал на Ѓурѓовденски обичаи, песни и ора:

  • Ќе има околу 400 учесници од Македонија, Србија и Бугарија. На овој начин се обидуваме да ги зачуваме обиќаите поврзани со Ѓурѓовден кои се особено карактеристични за нашиот крај, истакна Марјан Иванов, прет. на Совет на Фестивалот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *