КОНЕЧНО ПРИСТИГНАА НА БАЛКАНОТ: Квадрат чини 190 евра, а куќата е готова за 1 ден

Овој сон е лесно остварлив, бидејќи таквата технологија веќе е измислена и со години се применува во Канада, САД и Рудија. Станува збор за градежни панели кои веќе имаат вградена изолација, димензиите се прават по нарачка и се склопуваат за еден ден.
Новата технологија пристигна конечно и во Србија, а први такви куќи се изградени во Бачко Градиште.
Материјалот е евтин, бидејќи во конструкцијата има и стиропор, па не се работи дополнителна изолација.
Плочите се состојат од изолационен материјал во сендвич помеѓу две цврсти облоги, а во изградбата меѓусебно се поврзуваат со дрвени греди..
Цената е околу 190 евра по квадрат, тоа значи дека за 10.000 евра може да се направи куќа од 50 квадрати.
Бидејќи нема бетонски работи, како ни спори валкани работи, куќата се составува буквално за еден ден.
ИЗВОР: VRABOTUVANJE.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published.