Кои се најгугланите прашања за коронавирусот?

Како што корона вирусот се ширеше низ светот, така и љубопитноста и желбата на луѓето да се заштитат од него се зголемуваше.

najguglanite-prasanja-za-koronavirus-se-prenesuva-li-preku-hrana-moze-li-da-zabolam-dvapati-001_resize.jpg

Па, што гуглаа оние кои решија да се информираат онлајн за овој вирус?

1. Какви се симптомите и кои се разликите помеѓу корона вирусот и обичен грип?

2. Што би требало да имам на залиха во време на ваква криза?

Оваа листа може да ви помогне.

3. Дали корона вирусот е полош и поризичен од обичниот грип?

4. Дали маските штитат?

Овој и повеќе одговори ќе пронајдете ТУКА.

5. Дали има вакцина против вирусот?

6. Кој се разболува најчесто и зошто?

7. Можам ли да добијам корона вирус од миленичето?

8. Дали можам да се заразам преку амбалажата на храната?

Совети за дезинфекција, како и одговорот на ова прашање – ТУКА.

9. Дали се пренесува корона вирусот преку храна?

10. Дали еден човек може двапати да заболи од истиот вирус?

11. Се пренесува ли преку секс?

12. Дали миењето на рацете помага и дали е безбедно да се ракуваш со друг човек?

13. Дали шприцањето на рацете со чист алкохол помага?

14. Дали плакнењето на носот и консумирањето на лук помага?

15. Колку долго вирусот може да преживее на површините?

Одговорот може да го најдете ТУКА.

За одговорите на останатите прашање, не мора да верувате на сите работи што ќе ги прочитате при гуглање, доколку и вие сте ги пребарувале овие прашања. Барајте информации од официјални извори како Светска Здравствена Организација или Министерство за здравство.

М. Д. | Црнобело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *