Ковид-биланс по градови: Скопје со најмногу, а Македонска Каменица со најмалку активни случаи

Ковид-биланс по градови: Скопје со најмногу, а Македонска Каменица со најмалку активни случаи

Дневниот пресек со бројот на заразени во земјава, покажува дека Скопје има најмногу, а Дојран најмалку активни случаи на коронавирусот.

Главниот град има активни 10838 случаи, по него следува Прилеп со 1055 и Куманово со 1150.

На дното со најмалку заразени во моментов се Македонска Каменица со 16 активни случаи и Дојран со 17.

Досега во земјата се направени вкупно 647.559 тестирања на Ковид-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *