Книга на денот: КРУГОТ НА СМРТТА од Крис Твет

Микаел Брене е ко-сопственик на реномирана адвокатска фирма и е еден од најдобрите адвокати во земјата. Одбраната на Ханс Микелсен за него претставува рутинска задача, барем на почетокот. Сепак, случајот којшто требаше да биде најобичен, се преобразува во кошмар што може на Микаел да му го уништи животот. За да заборави на своите проблеми, правникот одлучува да му помогне на друг човек којшто пред дваесет и пет години бил осуден за убиство на две девојки. Таа трагедија и понатаму живее во сеќавањето на луѓето од Вестеј. Адвокатот којшто сметаше дека веќе не може да го снајде ништо полошо, набргу ќе се увери дека грешел…

Кругот на смртта се најде во друштвото на најдобрите криминалистички романи во Норвешка, освојувајќи ја престижната награда Ривертон во 2010 година. fb_img_1476620146901

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *