Каменичките ученици при “Св. Кирил и Методиј” победници на вториот училишен турнир во мал фудбал

Вчера, во спортската сала во Македонска Каменица се одржа вториот турнир од Кочанската ЗОНСКА лига во ФУТСАЛ (машки), во рамки на основните училишта.

Беа постигнати следниве резултати:

– ОУ Кирил и Методиј – М. Каменица 4 – 2 ОУ Ванчо Китанов – Пехчево
– ОУ Кирил и Методиј – Кочани 2 – 5 ОУ Кирил и Методиј – Каменица
– ОУ Ванчо Китанов – Пехчево 8 – 1 ОУ Кирил и Методиј – Кочани

Вкупен победник на вториот турнир според резултатите од натпреварите е екипата на ООУ “Св. Кирил и Методиј” – Македонска Каменица, со две победи и 9 постигнати погодоци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *