Каменичани и годинава ќе го чествуваат големиот христијански празник “Св. Јоаким Осоговски”

Македонска Каменица 20.08.2018 година – По повод христијанскиот верски празник Св. Joаким Осоговски на ден 29.08.2018 година, традицонално ќе се чествува овој голем верски празник. Чествувањето ќе започне во 12 часот со традиционален бесплатен ручек збогатен со музика од стари народни инструменти.

Заинтересираните музичари на народни инструменти можат да го пријават своето учество на телефон 071 780 275 кај одговорното лице за настанот Малиш Велиновски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *