Каменица: Тешко повреден тракторист во село Цера

65-годишен возач на трактор од Македонска Каменица од синоќа е со тешка фрактура на клучната коска и повреди на градниот кош. Несреќата се случила  на патот од селото Цера кон Македонска Каменица, кога трактористот изгубил контрола при возењето и паднал, а тракторот продолжил со движење. За среќа, на патот немало ниту други возила ниту пешаци, па се завршило само со повреди само на возачот. Со оглед на тежината на повредите, 65-годишниот возач П.С. е префрлен во медицинскиот центар во Штип, а веднаш потоа транспортитан и до ургентниот центар во Скопје. Иако неговите повреди се тешки, лекарите се убедени дека тој не е во животна опасност.

Со повеќе информаци во следниот период, веднаш по добивање на истите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.