Изгореа коњ, магаре и муле во пожар во Виница

Пожар пеплоса штала во близина на виничката филтер станица. По извршениот увид од страна на надлежните од виничката Полициска станица, утврдено е дека во пожарот настрадала стоката која не успеала да се спаси од огнените јазици. Изгореле, коњ, магаре и муле. Изгорената штала е сопственост на виничанецот А.А. Надлежните интензивно работат на откривање на причините за пожарот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *