Зошто е корисно да јадеме тиква?

Тиквата може да се јаде варена или печена, вкусна е и многу здрава. Има витамини во себе од типот Б1 и Б2, минерали, најмногу фосфор.
Има и витамини А и Ц, Б3 и Б6, фолна киселина и 93 посто вода во себе.Помага за желудникот, за места на кои чувствувате болка, за акни. Помага на дијабетичари, помага за дијареа, како и псоријаза. 

Јадете ја често во каков облик и да сакате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *