“Еленец” подготвен за утрешниот црковно-народен собир

fb_img_1476372100518

Денес, Јавното претпријатие „Камена Река“ ги имаше последните подготвителни активности за утрешниот црковно-народен собир на манастирско-туристичкиот комплекс „Еленец“ во село Цера, Македонска Каменица. Целиот простор е комплетно исчистен и уреден за посетителите, а поставена е и бина за културно-уметничката програма. На „Еленец“ ќе настапат фолклорни ансамбли од Македонија, Србија, Романија и Унгарија. Црковно-народниот собир е традиционален и се оддржува по повод празникот Покров на Пресвета Богородица.  Настанот е во организација на Здружение на граѓани „ЕЛЕНЕЦ-ЦЕРА“, со поддршка од општина Македонска Каменица, ЈП „Камена Река“ и неколку други локални фирми и институции. За културно-уметничкиот дел ќе се погрижат КИЦ „Романса“ и КУД „Вера Јоциќ“.

fb_img_1476372128994

Leave a Reply

Your email address will not be published.