Една чаша вино може да замени еден час вежбање

Најновото истражување на „University of Alberta“ во Канада вели дека ефектот на 1 чаша црвено вино може да се спореди со цел час вежбање во теретана.

Причината лежи во тоа што ресвератролот кој е присутен во црното вино има антиинфламаторно кардиопротективно и антиканцерогено дејство, а освен тоа го намалува и нивото на шеќер во крвта, па може да го „оживее“ организмот слично како по еден час поминат во физичка активност.

Прочитајте повеќе на: MMС.МК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *