ЕВЕ КОИ МАРКЕТИ И РЕСТОРАНИ ЌЕ ВРШАТ OnLine ДОСТАВА ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ВО ПЕРИОДОТ ОД 18.04. ДО 20.04.2020 ГОДИНА)

Македонска Каменица, 16.04.2020 година

Согласно одлуките и мерките донесени на 36. Седница на Владата за воведување на забрана за движење на граѓаните поради спречување на внесувањето и ширење на заразата со Коронавирус Covid 19, а која стапи на сила од среда (08.04.2020), Општинскиот Кризен штаб ги информира граѓаните за можноста да вршат OnLine нарачка не неопходни продукти за време на претстојниот празничен викенд во периодот од 18.04.2020 година (сабота) до 20.04.2020 година (понеделник).

Врз основа на спроведниот Повик бр. 03-642/6 од 10.04.2020 година за пријавување на online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Македонска Каменица, Општинскиот Кризен штаб ги информира граѓаните за пријавени економски оператори кои ќе ја вршат достава на неопходни призоводи:

Маркети:

Раб. време (10:00 – 15:00 часот)

 • ЈТД „Караман“                    078 434 988

 • „Таке“ ДООЕЛ                     075 309 352

 • „Коста Комерц“ ДООЕЛ   075 229 988

 • „Твинс Промет“                 078 551 703

 • ДОО „Виор“                        070 213 486/075 250 516

 

Ресторани:

Раб. време (12:00 – 20:00 часот)

 • Ресторан „Џафер“             072 237 193

 • Ресторан „Осмица“          070 588 264

 • Мотел „Мерак“                   075 354 506

 • Ресторан „Иднина“           070 632 577

 • Ресторан „Коко“                 071 383 986

 • Ресторан „Кај Говедото“ 075 309 352

 

ДЕЖУРНИ АПТЕКИ:

 • Аптека „Биола“                   070 492 357

 • Аптека „Вива“                     075 309 845

 

Секоја достава на неопходни продукти, лекови и храна, економските оператори треба да ја најават пред тргнување до полициските организациони единици на тел. бр: 033/431-201.
Достава се врши на најосновни продукти за потребите во домаќинството и според проценка за економска исплатливост на операторот.

Напомена: Денови во кои на економските оператори им се дозволува достава за време на полициски час се: 18.04.2020 година; 19.04.2020 година ;20.04.2020 година, стриктно во наведените термини.

(ТЕКСТОТ Е ПРЕЗЕМЕН ВО ЦЕЛОСТ ОД ОФИЦИЈАЛНАТА ИНТЕРНЕТ СТРАНА НА ОПШТИНА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА)

Leave a Reply

Your email address will not be published.