До две илјади евра казна за тој што нема да стане на црногорската химна

Кој нема да стане за време на интонирањето на црногорската химна ќе плати казна од 300 до 2.000 евра, се предвидува во новиот закон за државни симболи кој денеска беше усвоен од црногорската влада. Со законот исто така се воведува обврска до локалните самоуправи и јавните установи постојано да се вее државното знаме на објектите во кои се сместени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *