Дом на култура „Тошо Арсов“ Виница распиша Конкурс за карикатура на тема „Нештата стануваат возможни“

 

Дом на култура „Тошо Арсов“ – Виница и Советот на Фестивалот за хумор и сатира „In Vinica Veritas“ распишаа Конкурс за карикатура на тема „Нештата стануваат возможни“

Според пропозициите кои денеска ги наведе директорката на Домот на култура „Тошо Арсов“ во Виница, Благица Стојановска еден автор може да учестува со најмногу три карикатури, изработени во А4 или А3 формат. За победниците на конкурсот е предвиден награден фонд од 300 евра за прво место, 200 евра за второ и 100 евра за трето место.

„Конкурсот почнвувајќи од денска, ќе трае еден месец. Последен термин за пријавување на сите заинтересирани е 01. Октомври 2023 година“, – вели Стојановска

Сите детали и поедности за Конкурсот можете да ги проследите, на македонски и англиски јазик, на фотографиите во прилог:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *