Дознајте дали некој го гледал вашиот Facebook профил

„Фејсбук“ е најпопуларна социјална мрежа на која милион луѓе коментираат, споделуваат детали од својот приватен и професионален живот и комуницираат.

Секако, секој од нас сака да знае кој му го посетил профилот, тоа ни е во природата. Затоа, постојат неколку трикови што можат да ви го покажат тоа.

Првата метода е со помош на изворот на кодот (Source Code). За да ја искористите оваа метода, треба да одите на вашиот „timeline“ и со десен клик да одите на „View Page Source“.

2
Фото: Printscreen

Овој чекор ќе ве пренасочи на страница на која ќе видите многу кодови. Со помош на CTRL+F ќе ви се појави мало прозорче на десниот дел од страницата. Во него напишете „InitialChatFriendsLists“ (без наводници).

Ќе ви излезе листа на броеви што ги претставуваат профилите на вашите посетители. Повторно одете на „Фејсбук“ и пастирајте го профилниот ID, со тоа што пред него мора да ставите „\“.

2
Фото: Printscree

Ако не сте задоволни со оваа метода, постои и друга, екстензија за „Гугл“ што можете да ја преземете ТУКА.

Вториот чекор е логирање на вашиот фејсбук-профил. Ќе видите дека се појавил дополнителен таб „Visitor“ на левата алатна лента. Кликнете и ќе ви се појави листа на посетители, заедно со времето кога биле на вашиот профил.

Leave a Reply

Your email address will not be published.